In kunststof leveren wij twee typen schuifpuien, t.w. de hefschuifpui en de kiepschuifpui.

De hefschuifpui

De hefschuifpui rijdt aan de binnenzijde achter de vaste deur. D.m.v. van de greep op de schuifdeur heft u de deur op zijn wielen waardoor u de deur soepel opzij kunt rijden (schuiven). Op iedere gewenste plek kunt u de deur laten zakken, d.m.v. de zelfde greep, waardoor de deur vast komt te staan.

Aan de sluitzijde is het kozijn uitgerust met drie stevige nokken op de zijstijl en nokken op de onderdorpel. Hierdoor is de schuifpui in gesloten toestand perfect vergrendeld. Deze schuifdeur is standaard voorzien van greep en cilinder aan de binnenzijde en een komgreep aan de buitenzijde. Indien de pui als achteringang dient is de schuifdeur optioneel te voorzien van een greep en cilinder aan de buitenzijde.

De hefschuifpui is bij uitstek geschikt voor grote openingen. De maximale maat bedraagt 5.80 meter breed en 2.60 meter hoog. De hefschuifpui is ook als dubbele hefschuifpui leverbaar met twee naar elkaar toe schuivende deuren.

De kiepschuifpui

Bij de kiepschuifpui kan de schuifdeur in de kiepstand geplaatst worden. Deze ideale ventilatiestand houdt ongenode gasten buiten, zoals bijvoorbeeld de kat van de buren.

In de schuifstand rijdt de deur aan de binnenzijde achter het vaste glas. Bijkomend voordeel van deze pui is dat het kozijn en de deur opgebouwd zijn uit dezelfde reliëfprofielen waarvan ook onze andere kozijnen worden gemaakt. Hierdoor blijft de eenheid van de kozijnen in de gevel behouden. De maximale maat van de kiep-schuifpui bedraagt 3.40 meter bij 2.30 meter. Echter door het gebruik van de reliëf profielen is het koppelen van kozijnen met zijlichten of het plaatsen van een tussendorpel t.b.v. de bovenlichten een prima oplossing.

De kiep-schuifpui is alleen leverbaar met een greep en cilinderslot aan de binnenzijde, dus niet geschikt als achteringang. Doordat de deur sluit in een kozijnsponning en met meervoudige rolnokken rondom in de afdichtingsrubbers wordt getrokken is de meest ideale wind- en waterdichtheid gerealiseerd. Voor deze pui geldt natuurlijk ook dat kozijn- en deurprofielen leverbaar zijn in de gewenste kleuren uit het K-vision kleurenschema.

 

Contactgegevens

 Heerenweg 3b,

       2222 AM  Katwijk

       Bedrijventerrein 't Heen

 071 - 4081 771

info@rijnlandkozijnen.nl

Di - Vr: 10:00 - 17:00

      Za: 10:00 - 14:00 

 

Showroombezoek alleen op afspraak.

Voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de corona richtlijnen van het RIVM.

 

       Privacyverklaring

Klanten vertellen

Informatie aanvragen

Ja, ik wil een afspraak
Voorletters, tv, achternaam*
Straat en huisnummer*
Postcode* en plaats
Telefoonnummer*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in
Email
Typ a.u.b. onderstaande tekens over
Typ a.u.b. onderstaande tekens over
Invalid Input

 Heerenweg 3b,

       2222 AM  Katwijk

       Bedrijventerrein 't Heen.

 071 - 4081 771

info@rijnlandkozijnen.nl

workhour Di - Vr: 10:00 - 17:00

       Za: 10:00 - 14:00

 

Showroombezoek alleen op afspraak