Dakkapellen

De polyester dakkapel 

De Polystyle polyester dakkapel wordt in de fabriek uit één stuk op maat gemaakt en is daardoor naadloos en gegarandeerd wind- en waterdicht. Geen andere constructie is in staat die absolute zekerheid op wind- en waterdichtheid te evenaren. Niet voor niets worden veel schepen van polyester vervaardigd. Ze zijn oersterk, vragen weinig onderhoud, zijn uit één stuk, dus naadloos en bestand tegen alle weersinvloeden.
Daarom is onze polyester dakkapel, zeker in het gebied van Rijnland Kozijnen, direct achter de kustlijn van Zuid Holland, een logische keuze!

De dakkapel wordt in een mal gemaakt, als een polyester schip, van glasvezel versterkt polyester. De kunststof dakkapel heeft een 12 cm dikke dubbelwandige constructie, voorzien van 23 mm honingraat en 80 mm hardschuim. Hierdoor worden de isolatienormen ten aanzien van temperatuur en geluid ruimschoots overtroffen.

De buitenzijde kan in iedere gewenste RAL-kleur worden besteld, daarbij mag bijvoorbeeld het boeideel in kleur afwijken van de rest van de dakkapel (bijvoorbeeld in de kleur van de ramen). Aan de binnenzijde is de dakkapel afgewerkt met 10 mm dikke Multiplex platen, voorzien van een structuurlaag. In de fabriek wordt tevens het kunststof kozijn en de vensterbank gemonteerd.

De montage van de dakkapel geschiedt meestal in één werkdag. 's Morgens rond 9.00 uur arriveren de monteurs met de dakkapel en wordt begonnen de dakconstructie aan te passen. Rond 11.00 uur wordt de kunststof dakkapel op z'n plek gehesen. Rond 12.00 uur zijn de pannen op hun plek gelegd en na de schaft wordt de dakkapel aan de binnenzijde afgewerkt. Rond 15.00 uur kunt u de zolderkamer inrichten.

De opbouw dakkapel

Indien de locatie waar de dakkapel geplaatst moet worden niet bereikbaar is voor een mobile hijskraan, of als het budget het niet toelaat, levert Rijnland Kozijnen de opbouwdakkapel.

Deze dakkapel wordt in het werk, ter plaatse dus, opgebouwd van houtskelet met kunststof kozijnen, kunststof volkern platen of kunststof schroten. Vanzelfsprekend zijn deze dakkapellen volledig geïsoleerd met een Rc waarde van 3.0, dwz. zij voldoen aan de wettelijke voorwaarden van het bouwbesluit.

Renovatie dakkapel

Indien de constructie van een bestaande dakkapel nog in goede staat verkeerd, is het altijd mogelijk de buitenzijde met kunststof (Trespa of Keralit) te bekleden en de dakkapel te voorzien van een kunststof kozijn. In dat geval worden beglazing en draairamen, en indien mogelijk, de tussenstijlen verwijderd, waarna de sponningen worden uitgevuld met hechthout. Het front, de wangen, overstek en boeideel worden bekleed met de kunststof gevelbekleding waarna het kunststof kozijn kan worden gemonteerd.

Bij de montage van de kunststof gevelbekleding wordt rekening gehouden met de noodzakelijke ventilatie van de bestaande ondergrond, waardoor dit hout door eventuele condensvorming niet kan worden aangetast. Indien de onderdorpel en/of zijstijlen door verrotting zijn aangetast worden deze door nieuw hout vervangen. Op deze manier kan de dakkapel er nog jaren tegen en is aan de buitenzijde niet van een nieuwe te onderscheiden.

 

     

   

Contactgegevens

 Heerenweg 3b,

       2222 AM  Katwijk

       Bedrijventerrein 't Heen

 071 - 4081 771

info@rijnlandkozijnen.nl

Di - Vr: 10:00 - 17:00

      Za: 10:00 - 14:00 

 

Showroombezoek alleen op afspraak.

Voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de corona richtlijnen van het RIVM.

 

       Privacyverklaring

Klanten vertellen

Informatie aanvragen

Ja, ik wil een afspraak
Voorletters, tv, achternaam*
Straat en huisnummer*
Postcode* en plaats
Telefoonnummer*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in
Email
Typ a.u.b. onderstaande tekens over
Typ a.u.b. onderstaande tekens over
Invalid Input

 Heerenweg 3b,

       2222 AM  Katwijk

       Bedrijventerrein 't Heen.

 071 - 4081 771

info@rijnlandkozijnen.nl

workhour Di - Vr: 10:00 - 17:00

       Za: 10:00 - 14:00

 

Showroombezoek alleen op afspraak