Standaard worden alle kozijnen ramen en deuren uitgevoerd met HR++-glas (u = 1,1 W/K. m2) uitgevoerd, waardoor een optimale isolatie wordt gerealiseerd. Optioneel kan worden gekozen voor zonwerende en/of “zelfreinigende” beglazing in combinatie met HR++ isolatie eigenschappen.

HR-glas is warmte-isolerend glas. HR-glas wordt samengesteld uit twee glasbladen waarvan er één aan de spouwzijde van de eenheid wordt voorzien van een warmtereflecterende, kleurloze coating. De coating zorgt er voor dat de warmtestraling, afkomstig van de verwarming in de woonruimte zo veel mogelijk behouden blijft. Hierdoor wordt een uitstekende warmte-isolatie gerealiseerd (lage U-waarde). Deze eigenschap bewerkt ook in de zomer een uitstekende isolatie. Als het binnen koel is en het buiten warm is vindt er door toedoen van het HR-glas een prima temperatuurscheiding plaats. HR++ beglazing is standaard in al onze kunststof kozijnen.
Gezien de uitstekende isolatie eigenschappen van HR++ beglazing wordt gewoon dubbelglas (isolatieglas) als achterhaald beschouwd. Het prijsverschil van HR++ t.o.v. gewoon dubbel glas is tegenwoordig te verwaarlozen.

De meerprijs van HR++ t.o.v. gewoon dubbel glas (isolatieglas) is tegenwoordig steeds lager geworden, dus besparen op deze beglazing is niet verstandig gezien het grote comfort
In het oog springende eigenschappen zijn:

 • Uitstekende warmte-isolatie (lage U-waarde)
 • Helder doorzicht
 • Geen condensatie op glasoppervlak grenzend aan de binnenzijde
 • Lage stookkosten
 • Verhoging van het thermisch comfort in de directe nabijheid van het glas

Vergelijk:

 • Enkel glas (afhankelijk van de glasdikte) heeft een U-waarde van 5,8 / 6 W/K m2.
 • Isolatieglas (afhankelijk van de glasdikte en afstand tussen de glasbladen) heeft een U-waarde van 3 / 3,2 W/K m2.
 • HR++ isolatieglas (afhankelijk van de glasdikte) heeft een U-waarde van 1.1 W/K m2

Letselvrije beglazing

Bouwbesluit: Volgens het bouwbesluit (wet) dient beglazing tot aan peil (vloer) letselvrij te zijn. Door toepassing van gelaagd glas in combinatie met isolerende beglazing slaat u twee vliegen in één klap.  Met gelaagde beglazing als letselvrije beglazing (veiligheidsglas) wordt het per ongeluk door een ruit heenlopen, met alle gevolgen van ernstig letsel, voorkomen. De ruit barst wel maar kan niet in losse scherven uiteen vallen. Het andere belangrijke voordeel is de inbraakvertragende werking van gelaagd glas.


Gelaagd isolatie-veiligheidsglas bestaat uit tenminste één gelaagd glasblad. Gelaagd glas bestaat uit twee of meer lagen floatglas, die met elkaar zijn verbonden door elastische tussenlagen van PVB-folie met een hoge scheurvastheid. Wanneer het glas wordt beschadigd door slag, stoot, of steenworp blijven de fragmenten aan deze tussenlaag vastzitten. Door deze splinterbindende eigenschappen kan gelaagd glas worden toegepast als veiligheidsglas.

Bij gelaagd glas is er keuze uit heldere (onzichtbare) en matte folie. De matte folie is niet doorzichtig en verschaft prima privacy in bijvoorbeeld badkamers. Gelaagd glas met matte folie ziet er hetzelfde uit als gezandstraald glas (matglas).

In het oog springende eigenschappen zijn:

 • Splinterbindend
 • Bescherming tegen verwonding en doorvallen
 • Doorgooibeperkend
 • Doorbraakvertragend

Gehard isolatie-veiligheidsglas is een glassoort waarbij tenminste één van de glasbladen gehard is. Gehard glas is floatglas, dat door verhitting en afkoeling onder gecontroleerde procesomstandigheden in een toestand van blijvende spanningsverdeling wordt gebracht en nieuwe materiaaleigenschappen verkrijgt. Door de hoge breukvastheid is het uitermate geschikt als veiligheidsglas.

Eigenschappen:

 • Hoge buig/breeksterkte in vergelijking met onbehandelde glassoorten
 • Verhoogde bestendigheid tegen temperatuursverschillen
 • Verhoogde bestendigheid tegen steenslag
 • Letselvoorkomend; na breuk van het glas ontstaan bij gehard glas slechts kleine onscherpe glaskruimels

Zonbeheersend (zonwerend) isolatieglas: naast de bekende spiegelende en gekleurde ruiten, welke wij het meest kennen van bedrijfsgebouwen, is er tegenwoordig ook praktisch kleurloze- en minder spiegelende zonwerende beglazing leverbaar, namelijk Sun Select. Dit zonwerende isolatieglas is veel beter toepasbaar in particuliere woningen doordat het geen storende spiegeling kent en geen kleuring heeft. Naast de warmte-isolerende werking (temperatuur) van HR++ isolatieglas beïnvloed Sun Select beglazing de binnentredende zonne-energie (zonnewarmte). De daglichttoetreding (LTA-waarde) en de buitenlichtreflectie (BLR-waarde), als ook de U-waarde blijven nagenoeg gelijk (U-waarde zelfs iets lager) aan het HR++ isolatieglas, echter de zonnewarmte toetreding (ZTA-waarde) ligt om meer dan de helft lager.

Sun Select isolatieglas is dus bij uitstek toepasbaar bij ruimtes waar het zonlicht niet zo zeer het probleem vormt, doch meer de zonnewarmte. Als in deze ruimte de temperatuur snel oploopt tot onaangename omstandigheden en zonwering op conventionele manieren niet mogelijk, of niet wenselijk is, is deze beglazing een prima oplossing!

Eigenschappen:

 • Uitstekende warmte-isolatie (lage U-waarde)
 • Uitstekende zonnewarmte-isolatie (lage ZTA-waarde)
 • Helder doorzicht
 • Geen condensatie op het glasvlak grenzend aan de binnenzijde
 • Lage stookkosten
 • Verlaging van de koellast
 • Verhoging van het thermisch comfort ook in de directe nabijheid van het glas

Isolatie glas voorzien van jaloezieën: Screenline® Isolatieglas kan nu gecombineerd worden met zonwering en raamdecoratie. Het rolgordijn, plissé of jaloezieën worden in de spouw van het isolatieglas gemonteerd. Screenline® is speciaal voor deze toepassing ontwikkeld. Het systeem is zeer duurzaam en bestand tegen de extreme temperaturen die in de spouw van het isolatieglas voor kunnen komen. U bepaalt zelf de hoeveelheid warmte en licht die u in een ruimte binnen wilt laten. De zonwering kunt u optrekken of naar beneden laten. Door de jaloezieen te kantelen kunt u de lichtintensiteit perfect regelen. Bij plissé kunt u kiezen uit drie, en bij rolgoerdijnen zelfs uit vier transparanties van het doek. Standaard wordt Screenline geleverd met koordbediening waarmee u het systeem moeiteloos optrekt of neerlaat. Om u van alle gemakken te voorzien kan het systeem ook gemotoriseerd geleverd worden. Een uitgebreid palet aan uitvoeringen en kleuren zorgen er voor dat u altijd een oplossing kunt vinden die op uw situatie is toegesneden.

 

 

Contactgegevens

 Heerenweg 3b,

       2222 AM  Katwijk

       Bedrijventerrein 't Heen

 071 - 4081 771

info@rijnlandkozijnen.nl

Di - Vr: 10:00 - 17:00

      Za: 10:00 - 14:00 

 

Showroombezoek alleen op afspraak.

Voor uw en onze veiligheid werken wij volgens de corona richtlijnen van het RIVM.

 

       Privacyverklaring

Klanten vertellen

Informatie aanvragen

Ja, ik wil een afspraak
Voorletters, tv, achternaam*
Straat en huisnummer*
Postcode* en plaats
Telefoonnummer*
Vul a.u.b. uw telefoonnummer in
Email
Typ a.u.b. onderstaande tekens over
Typ a.u.b. onderstaande tekens over
Invalid Input

 Heerenweg 3b,

       2222 AM  Katwijk

       Bedrijventerrein 't Heen.

 071 - 4081 771

info@rijnlandkozijnen.nl

workhour Di - Vr: 10:00 - 17:00

       Za: 10:00 - 14:00

 

Showroombezoek alleen op afspraak